VI.介词

重点:常见介词、介词短语的词义及用法;介词与某些动词、名词、形容词的固定搭配。

1.It snowed here since more than a week last year.

2.We can obtain knowledge from other sources ______ books.

A. beside B. besides C. apart D. in addition

3.______fun and good exercise, swimming is a very useful skill.

A. Except for B. But for C. Beside D. Besides

4.Mary answered all the questions ______ the last one.

A. unless B. except C. besides D. beside

5.I have finished typing all ______ the last page.

A. until B. but C. to D. for

6.May I stay with you ______ going back to my parents’ home tonight?

A. because of B. so as to C. in spite of D. instead of

7.Despite of the heavy snow last night none of the classes have been cancelled at the university.

8.Father usually comes back from his work______.

A. at noon B. in noon C. on noon D. in the noon

9.We are looking ______ to hearing from you soon.

A. at B. forward C. for D. up

10.I am looking forward ______ Mike next week.

A. to see B. to seeing C. seeing D. see

11.The students laughed ______ the silly answers they had put on their tests.

A. at B. from C. to D. over

12.The bell rang and I hurriedly rushed into the classroom, knocking ______ our maths teacher.

A. at B. into C. off D. out

13.They differ ______ each other in many ways.

A. to B. with C. on D. from

14.The movie we saw last night was very different ______ the novel.

ir tests.

A. at B. from C. to D. over

12.The bell rang and I hurriedly rushed into the classroom, knocking ______ our maths teacher.

A. at B. into C. off D. out

13.They differ ______ each other in many ways.

A. to B. with C. on D. from

14.The movie we saw last night was very different ______ the novel.

A. of B. to C. from D. as

15.Someone was speaking there; the voice was familiar ______ us.

A. by B to C. for D. with

16.Controlling a class of school pupils calls ______ all your skills as a teacher.

A. up B. off C. for D. on

17.When the taxi came I put out my hand, but it just went ______ me without stopping.

A. off B. over C. through D. past

18.I began to work here ______1978.

A. in B. at C. on D. since

19.______(在一个寒冷的冬日), George jumped into the lake and saved a little girl. [On a cold winter day]

20.It’s nice to go for a walk ______ a summer evening.

A. on B. at C. in D. during

21.Most Chinese like to drink tea. But some prefer coffee ______ tea.

A. to B. for C. with D. against

22.I prefer writing a term paper ______ taking an examination.

A. than B. to C. for D. rather than

23.The picture reminds me ______ the time we spent together in New York.

A. of B. in C. for D. to

24.I objected ______ the meeting without him.

A. to have B. to having C. having D. have

25. They arrived home very wet, as they had walked all the way ______ the rain.

A. in B. below C. under D. into

26. Last Sunday and ______ my great surprise I met Bullen in town.

A. to B. for C. as D. at

27. I often go to school on bike, but I went to school on foot this morning.

28. I met her ______ my way______.

A. in…home B. on…home C. in…to home D. to…to home

29. From here, we can see the bridge ______ construction.

A. below B. by C. under D. with

30. Electricity is ______ great use in industry and everyday life.

A. be B. of C. in D. with

[“of+名词”结构相当于形容词,作表语]

31. Would you like a piece of cake ______ your coffee?

A. with B. to C. for D. in

32. George always arrives at the office in time, but because the heavy rain ,he was one hour late this morning.

33. They came from a village a little way ______ the main road.

A. on B. off C. at D. in

34.谁应对这起车祸负责? [Who was responsible for the car accident?]

35.任何事情都不能阻止我们履行职责。 [Nothing can prevent us from doing our duties.]

36. His ears are highly sensitive ______ any unusual sound in the machine.

A. of B. on C. to D. by

37. You’ll have to pay for the holiday in ______,Tom.

A. front B. advance C. ahead D. forward

38. He might have been killed ______ the arrival of the police.

A. except for B. but for C. with D. for

39. WTO stands ______ the World Trade Organization.

A. as B. like C. for D. by

40. It’s the first turning ______ the left after the traffic lights.

A. by B. in C. to D. for

41. I know nothing about him ______ he is a teacher.

A. besides B. in addition C. except for D. except that

42. The heavy snow could not keep us ______ going out to work.

A. from B. on C. upon D. up

43. Jack work so hard as he dreams ______ owning his own house soon.

A to B. with C. of D. on

44. I suppose I can count ______ you for help in this matter..

A. of B. on C. at D. to

VI.介词答案

1. B: for 2.B 3.D 4.B 5.B 6.D 7.A: Despite 8.A 9.B 10.B 11.A 12.B 13.D 14.C 15.B 16.C 17.D 18.A 20.A 21.A 22.B 23.A 24.B 25.A 26.A 27.B: by bike 28.B 29.C 30.B 31.A 32.C: because of 33.B 36.C 37.B 38.B 39.C 40.C 41.D 42.A 43.C 44.B

13年立足精专,铸就品质!中和教育学历提升报名中心:正规可查、毕业时间短、含金量高!

专升本咨询>>> 高起专咨询>>>

低学历升专科>>> 低学历升本科>>>

  高起本咨询>>> 考试报名咨询>>>